Författaren Eva Eriksson Klang

Två böcker har jag velat skriva eller medverka i. Den ena är dokumentärboken om min far som oskyldigt anklagades för spioneri 1976, den s.k.  Morjärvmannen, ett familjeprojekt (www.morjarvmannen.se). Den andra är ungdomsboken om mobbning som presenteras på denna hemsida. Men jag har insett hur roligt det är att skapa med ord, och skriver nu varje dag. September 2018 kom den humoristiska feelgoodromanen Ny trånad läker snart ett brustet hjärta ut på förlaget Whip Media.  Boken som jag har skrivit tillsammans med min bror Mats är väldigt fräck, men vi har  alla fall använt ett vårdat språk.

Skrivandet började mer som ett tvång, då vi hade lovat vår far att en dag ska boken om hans liv komma ut.  Det var bara att sätta sig ner och fortsätta jobba på det manus vår far hade påbörjat 1977 samt att börja uppvakta Säpo för att få ut det hemligstämplade materialet, som visade sig vara på 2000 sidor. Allt gick så småningom över i skrivarglädje för hela familjen. En skrivarglädje som för mig nu har resulterat i ett eget företag inom litterärt skapande, efter ett arbetsliv som byggnadsingenjör och ekonom.

Under de senaste åren har jag på min fritid läst flera kortare skrivkurser samt Skapande svenska 30 p distans vid Umeå universitet,  Barn- och ungdomslitteratur 7,5 p vid Umeå Universitet, en kurs om barnböcker på Stockholms universitet, ett läsår distanskurs vid Skeppsholmens folkhögskola och tre terminer halvtid på Långholmens författarskola.

Eva Ericsson Klang