Artiklar och recensioner

2014-06-13, Piteåtidningen

Artikel införd i Piteåtidningen 140613 (ej utlagd på nätet).

2014-06-25 ttela

Tidningen ttela 140625.

2014-06-25, ttela

Artikel i Vänersborgs tidning ttela 140625 (ej utlagd på nätet).

Rickard Kjellgren Eva Klang

Artikel i  AcadeMedia 151015. ”NTI-lärares mobbningsarbete formade bokkaraktär.” Finns i sin helhet här

Extra2014-05-28

Tidningen Extra 140528 (ej utlagd på nätet). ”Man skulle tro att Eva Ericsson Klang från Överkalix är kurator eller skolpsykolog som nu sammanfattar sina erfarenheter och faktiskt kommer med ett hoppfullt budskap: mobbning kan stoppas!”

Tidningen Kuturen maj 2014

Tidningen Kulturen, maj 2014, Tomas Löthman: ”Klokt talat. Att boken är skriven för ungdom är en stor tillgång men många förtvivlade lärare som inte längre tror att mobbning kan brytas har också mycket att hämta.” Den lysande recensionen kan läsas genom att klicka här.

2014-05-27, Hudiksvalls tidning

Hudiksvalls tidning 140527.

2014-05-23   NSD (2)

NSD 140523. Recensionen kan läsas om man prenumererar på nättidningen (recensionen är liknande den från Tidningen Kulturen).

2014-06-04   NK

Kuriren 140604, Elin Ruuth: ” Och kanske skulle verkligen Ericsson Klangs föreslagna handlingsplan, som i stort går ut på att flytta en stor portion fokus från den mobbade till mobbaren, kunna åstadkomma en förändring för några av de tusentals utsatta som hukar sig genom skolåren.” Hela recensionen kan läsas här. 

2014-05-28 helahälsingland

Hela Hälsingland, 140528. Recensionen liknande den på Tidningen Kulturen finns här.

Dast, 2014-07-16

Dast Magazine, Leif-Rune Strandell: ”… för även om detta inte primärt är en spänningsroman så finns där spännande moment som läsaren får upptäcka”…” Eftersom jag tidigare varit engagerad i mobbningsfrågor och lärt mig att det är ett komplicerat problem tycker jag att den här boken är en bra start för diskussioner. Den är en dramatiserad fallbeskrivning som innehåller många av de ingredienser som brukar finnas i mobbningssammanhang, inte minst lärarnas närvaro eller frånvaro.” Hela recensionen kan läsas här.

Biblio, recension 2014-07-11

Bibblo i Norrbotten, 140711. Michaela Rings: ”Jag tänker att det kan vara en bra bok att använda i exempelvis skolan, som diskussionsunderlag för hur mobbing kan uppstå och upplevas av de inblandade – men även hur man kan finna en gynnsam lösning på detta.” Recensionen kan läsas här.

Blogg Hjortsjöskolan 2014-06-03 (2)

Hjortsjöskolan. Litteraturpedagogen 140603: ”Vad är det för idé aktionsgruppen har? Är det något som alla kan använda för att stoppa mobbing på alla skolor? En bra högläsningsbok där det finns många samtalsämnen för att komma till rätta med mobbing.” Recensionen kan läsas här.

Bibliotekstjänst BTJ: ”…Kalle är mobbad – aktionsgruppen ingriper fokuserar på hur skolan kan arbeta för att komma tillrätta med mobbning och stärker elever som vill ta egna initiativ. Som ett diskussionsunderlag kan boken fungera väl i skolsammanhang.” (Helene Ehriander). Hela recensionen kan läsas vid prenumeration hos BTJ.

www.läst.se: Med rubriken ”En viktig bok för oss alla”. ”Jag kan inte annat än att säga att det är en klockren och viktig berättelse… Detta är en ungdomsbok som passar, men framförallt behövs, i alla åldrar, oavsett du är ungdom, vuxen, lärare eller förälder. Läs den själv, tillsammans i en grupp eller vad som helst, bara du läser den!” Hela recensionen kan du läsa här.

www.barnboksbloggen.se. ”Kalle är mobbad – Aktionsgruppen ingriper är en intressant bok som handlar om mobbing och om den mobbades upplevelser, men som också fokuserar på en lösning.” ”Den är lättläst, snabbläst och har ett bra driv.” Läs hela recensionen här.  

 

 

 

Aktionsgruppen ingriper